Bibiche Mode onderzoekt de webshop van Contessa

Wij, de kritische bloggers van Bibiche Mode, zijn de laatste maanden aan het kijken naar verschillende webwinkels die mode artikelen aan de man brengen. Een aantal weken geleden ontmantelde we al een bedrijf dat zich bezighoudt met frauduleuze praktijken, dus ons kleine onderzoekje is niet voor niets. Overigens liepen wij toevallig tegen dit geval aan, want in ons onderzoek richten we ons vooral op de collecties van de verschillende mode webshops. Vandaag behandelen we de webshop van Contessa. In de volgende alinea’s laten we zien dat Contessa een betrouwbare partij is met een leuke collectie.

Contessa

contessaAllereerst wat algemene informatie over het bedrijf Contessa. We hebben gekeken of Contessa ook fysieke winkels heeft, maar dat is niet het geval. Het enige adres waarop u producten van Contessa kunt kopen, is de webwinkel die u kunt vinden via de url contessa.nl. Het bedrijf opereert al een aantal jaren in de modebranche en kan goede omzetcijfers overleggen. Elke maand zet het bedrijf voor duizenden euro’s om.

De collectie

Dan nu naar het belangrijkste onderdeel van ons onderzoek: de collectie. Daar gaat het ons van Bibiche Mode natuurlijk om. Het aanbod aan mode artikelen op de website van Contessa is indrukwekkend. Zo zijn er schoenen van tientallen merken te koop op de website van Contessa. Daarnaast zijn er allerlei kledingartikelen, zoals shirts, overhemden, jassen en truien.

Welke merken vinden we bij Contessa?

Ons onderzoek heeft de laatste weken al laten zien dat het belangrijk is om te zien welke merken er aangeboden in een webwinkel. De grootte van de merken zegt namelijk ook wel iets over de kwaliteit van de webshop. Vind je een webshop met merken als Armani, Diesel of Hugo Boss? Waarschijnlijk heb je dan wel te maken met een goede webshop. Vind je vooral eigen merken en goedkope merken? Dan kan je je vraagtekens zetten bij de webwinkel. Dat laatste is op de website van Contessa overigens niet het geval. De honderden merken die worden aangeboden op de website, zijn van aanzienlijke groottes.

Linda Bibiche