Poloshirts bedrukken wordt met het jaar populairder

Poloshirts bedrukken: het lijkt niets nieuws onder de zon. Dat is ook zeker niet het geval, maar poloshirts bedrukken is een activiteit die met het jaar populairder lijkt te worden. Waren het vroeger nog maar duizenden die hun kleding lieten bedrukken en zo naar eigen stijl lieten opmaken, nu ligt dat aantal alweer een stuk hoger. Of dat komt door de komst van de vele webshops op dit terrein is nog maar de vraag. Met Bibiche Mode gaan we in ieder geval op onderzoek uit. Zoals we dat vorige week ook al met de schoenen webshops deden.

Waarom poloshirts bedrukken?

Om inzicht te krijgen in het hoe en wat rond het poloshirts bedrukken, is het eerst zaak om eens goed te achterhalen waarom mensen hun poloshirts toch laten bedrukken. Er is namelijk niet echt een aanwijsbare reden te vinden waarom mensen niet gewoon naar de winkel gaan en genoegen nemen met een polo in een effen kleur (bijvoorbeeld wit, rood of geel). Om een antwoord te krijgen op de vraag, is het zaak om te kijken naar de momenten waarop mensen beslissen om hun polo’s te laten bedrukken. Het valt me op dat het vaak in de zomermaanden is. Groepen vrienden kiezen ervoor om met z’n allen dezelfde polo te kopen en deze dan te laten bedrukken met dezelfde opdruk. Min of meer straal je dan natuurlijk een echte groep uit (al zal ik er zelf nooit voor kiezen om met eenzelfde polo rond te lopen als mijn beste vriend).

Toegenomen populariteit

Zoals in de intro van dit verhaal al naar voren kwam, is de populariteit van het poloshirts bedrukken flink toegenomen. Dat kan komen doordat polo’s over het algemeen populairder zijn geworden. Steeds meer mensen lopen rond in polo’s van Ralph Lauren of La Coste. Maar de vraag is of dit hetzelfde publiek is dat er uiteindelijk voor kiest om poloshirts te bedrukken. Eerlijk gezegd denk ik niet dat dat het geval is. De mensen die ervoor kiezen om poloshirts te bedrukken moeten dus een andere reden hebben.

Linda Bibiche